Google+ Followers

Tgk jer Join Lah Yerk

Khamis, 27 Februari 2014

Akaun Facebook Melayu Islam Murtad menghina agama Islam, Nabi Muhammad S.A.W. dan Allah








Kepada semua umat Islam sebelum ini kita asyik digemparkan dengan pencacian, penindasan, ketidakadilan serta hasutan-hasutan berbentuk surat, media-media elektornik termasuklah pembikinan video-video yang menguris hati Umat Islam. Apalah kita sebagai umat islam yang masih lemah di mata-mata mereka kerana kita sendiri yang menjadikan mereka-mereka ini begitu berani menindas terang-terangan.

Kisah terbaru walaupun benda ini sudah lama berlaku tetapi masih jadi tanda tanya mengapa perkara ini berterusan. seorang yang mengaku sebagai pendakwa murtad memurtadkan umat islam sedunia Adlin Binti Abd Jalil.

Saban hari adlin ni juga dikenali sebagai makcik akan meng'update statusnya di dalam akaun facebook dengan ayat-ayat yang berupa menghina agama islam. sebagai contoh...

  



Perkara ini sebenarnya sudah lama dihebahkan di media tempatan. contoh nya...



Tetapi semakin kita report benda ini semakin menjadi-jadi si murtad ini. Hinggakan setiap komen nya yang dibalas oleh pembaca-baca akan diselangi dengan jawapan-jawapan yang begitu menyinggung perasan hingga kan ada dikalangan kita sanggup berperang balasan dengan kata-kata kesat yang yang ditak sepatutnya di ucapkan oleh seorang muslim. 

tetapi sekiranya kita menegur dengan baik balasan cacimakian juga yang si mertad itu lemparkan...





berbalik kepada soal agama nasihat cara baik pun takboleh cara jahat tak boleh. kita doakan jerlah di dia selamat dunia akhirat. akhirat kita tak taukan. tp dunia ni si Adlin tu berhati2 lah mana tau tiba2 mati katak tak sempat nak bertaubat. faham-faham jer lah yer...

Jumaat, 14 Februari 2014

pantun 18sx

Pantun 18sx yg boleh didengar oleh semua golongan

Burung berdiri di atas dahan,
Lihat si dara buka seluar;
Lubang kehausan mau dilayan,
Sebelum cucuk perlu dibayar.

Batangnya keras sebesar genggam,
Setia berdiri biar pun malam;
Lubang dicucuk biarlah dalam,
Agar memancut masuk ke dalam.

Si batang keras hendak keluar,
Cabut perlahan jangan dibiar;
Jangan ada melimpah di luar,
Sayang, harganya mahal rugi membayar.








Terima kasih daripada semua stesen minyak,
kerana setia menggunakan SHELL, PETRONAS, BHP, ESSO, PETRON, CALTEX DLL.

Ingat tu pantun... hati-hati bila nak pam minyak. Jangan ada yang melimpah keluar. Harga sekarang mahal, rugi bayar.

Pesanan drpd :
kerajaan malaysia